Tiedotteet 2017

ELY-keskukselta yritystukea Pohjois-Pohjanmaalle huhti-kesäkuussa 8,6 miljoonaa euroa (Pohjois-Pohjanmaa)

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus myönsi huhti-kesäkuussa Pohjois-Pohjanmaalle kansallista rahoitusta ja yritysrahoitusta EU:n aluekehitysrahastosta 45 yritykselle yhteensä 8 633 282 euroa.

Rukakeskus:
Kuusamon kaupunki ja Rukakeskus Oy ovat solmineet syksyllä 2016 aiesopimuksen, jonka tavoitteena on käynnistää Ruka Masterplan 3 -suunnitelman mukaiset yhteensä 113 miljoonan euron investoinnit. Sopimuksessa Rukakeskus Oy on sitoutunut yhteensä 16 miljoonan euron rinne- ja hissi-investointeihin, joilla Rukan rinnetuote nostetaan kansainvälisten asiakkaiden vaatimalle tasolle. Rukakeskus Oy:n liiketoiminnassa hankkeen tavoite on nostaa kansainvälisten asiakkaiden osuuden nykyisestä n. 18 %:sta 27 %:iin vuoteen 2019 mennessä ja luoda suoraan 10 uutta työpaikkaa. Rakentaminen synnyttää arviolta 10 henkilötyövuotta.
Hankkeen tukeman Ruka Masterplan 3 -kokonaisuuden tuloksena Rukalle syntyy 1 500 uutta vuodepaikkaa Itäkylään ja arviolta 100 uutta matkailualan työpaikkaa.
Hankkeelle myönnettiin tukea 2 061 870 euroa.

Ruka Safaris:
Hankkeen tavoitteena on lisätä Ruka Safaris Oy:n sekä koko Rukan alueen majoituspalveluita ja -kapasiteettia alueellisesti uudenlaisella majoituksella. Tavoitteena on rakentaa 10 kpl kahden henkilön lasikattoista ja -seinäistä majoitusrakennusta revontulien ja yöttömän yön auringon ihailuun. Tavoitteena on kehittää nykyistä palvelutarjontaa ja koko Ruka-Kuusamo alueen vetovoimaa kansainvälisillä markkinoilla. Majoitusrakennuksilla on tarkoitus lisätä myös kesäkäyttöä Iisakki Villagen ja Rukan alueella, sillä kohteet soveltuvat myös kesämatkailijalle.
Hankkeen tavoitteena on matkailuviennin kasvu.
Hankkeelle myönnettiin tukea 282 500 euroa.

LapWall:
Projektin tarkoituksena on kehittää ja rakennuttaa täysin uudenlaisia robottisoituja ja automatisoituja tuotantosoluja. Tämän projektin ensimmäisessä vaiheessa elementin valmistukseen pyritään kehittämään tekniikkaa, jolla elementtiin voidaan asentaa automatisoidusti koolaukset, ulkoverhoukset ja levytykset käyttäen käsivarsirobotteja. Projekti toteutetaan yhdessä yhteistyökumppanien kanssa ja sen tuloksena valmistustuotantoon kehitetään mm. käsivarsirobotteja joilla voidaan tuotantotehokkuutta parantaa ja materiaalihävikkiä pienentää.
Hankkeelle myönnettiin tukea 1 205 450 euroa.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus myöntää yritysrahoitusta myös Kainuuseen ja Lappiin. Kainuuseen rahoitusta myönnettiin 1 312 370 euroa ja Lappiin 5 162 500 euroa.

Lisätietoja:                                                                                                                                           
Yksikön päällikkö Eija Virtasalo, puh. 0295 037 150, eija.virtasalo(at)ely-keskus.fi
Johtaja Petri Keränen, puh. 0295 026 727, petri.keranen(at)ely-keskus.fi


Päivitetty