Tiedotteet 2018

Kainuun ELY-keskuksen rahoituskatsaus, elo−joulukuu 2017 (Kainuu)

Yritysten välistä yhteistyötä ja toimivia matkapaketteja hankkeen voimin

Kainuuseen tulevat matkailijat viipyvät alueella usein vain lyhyen ajan, jolloin myös alueen palvelutarjonta jää hyödyntämättä. Tätä puutetta ratkaisemaan on käynnistetty yritysryhmähanke Elinvoimaa kiertoryhmistä, joka on koonnut yhteen yrityksiä Suomussalmelta, Kuhmosta sekä Taivalkoskelta. Vuoden mittaisen hankkeen tarkoitus on kehittää valmiita kiertomatkapaketteja sekä yritysten välistä yhteistyötä. Lisäksi hankkeen tavoitteena on löytää kiertomatkapaketteihin sopivia matkanjärjestäjiä, jotta paketit ja potentiaaliset asiakasryhmät kohtaisivat aiempaa tehokkaammin.

Kainuun ELY-keskus on myöntänyt Kainuun Etu Oy:n hallinnoimalle Elinvoimaa kiertoryhmistä
-hankkeelle Euroopan maaseuturahaston tukea 85 485 euroa.

Koko juttu on luettavissa Kainuun ELY-keskuksen blogissa https://kainuunely.com/2018/01/25/yritysten-valista-yhteistyota-ja-toimivia-matkapaketteja-hankkeen-voimin/.

 

ELY-keskus hyväksyi Kainuuseen rahoitusta elo−joulukuussa 6,3 miljoonaa euroa 

Kainuun ELY-keskus hyväksyi elo–joulukuussa 2017 rahoitusta 49 eri hankkeelle. Myönnetyn rahoituksen kokonaissumma on yhteensä 6 300 969 euroa.

Suurin yritystuki (1 013 670 euroa) myönnettiin Kuhmo Oy:lle yrityksen kehittämisavustuksena materiaalitehokkuuden, käyntiasteen ja tuotelaadun parantamiseen. Suurin maaseuturahaston investointituki (823 494 euroa) puolestaan myönnettiin Extrx Oy:lle Pohjoisista luonnonmarjoista parempaan terveyteen ja elämään -hankkeeseen.

Euroopan sosiaalirahaston suurin tuki (425 033 euroa) myönnettiin Kainuun sosiaalityön koulutus ja kehittämishankkeeseen Itä-Suomen yliopistolle sekä Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut AIKOPAlle.

Maatalouden tuista suurin (812 349 euroa) myönnettiin yksityishenkilöille lypsykarjanavetan rakentamiseen ja rakennusperinnön hoidon tuista suurin (15 000 euroa) Anorak Society Oy:lle.


Päivitetty