Tiedotteet 2019

Maaseuturahaston hankehaussa hankkeita ilahduttavan runsaasti (Pohjois-Karjala)

Pohjois-Karjalan ELY-keskukseen saapui 31.10.2019 päättyneessä hankehaussa 13 hakemusta, joissa rahoitusta haettiin yhteensä 2,7 miljoonaa euroa. Saapuneista hakemuksista kahdeksan liittyi elinkeinojen kehittämiseen eli maaseutuohjelman teemaan, johon päättyneessä haussa erityisesti toivottiinkin hakemuksia. Yritysryhmähankkeita oli lisäksi samana ajankohtana vireillä kaksi.

Hakemuksia maatalouden ja maataloustuotteiden jatkojalostuksen kehittämiseen

Hankehakemuksista yhdeksän toiminta-alueena on pelkästään Pohjois-Karjala ja neljän toiminta-alue on laajempi. Maakuntien väliset hankkeet koskevat mm. marjanviljelyn, hevostalouden ja ekologisten kompensaatioiden kehittämistä.

Maakuntien yhteiset hankehakemukset lisääntyneet

Maakuntien välisiä, yhteisesti rahoitettavia, hankehakemuksia on koko kuluvalla ohjelmakaudella (2014 - 2020) tullut ilahduttavan runsaasti. Niiden osuus hakemuksista on n. 35 %. Maakuntien välisissä hankkeissa voidaan hyödyntää muissa maakunnissa toimivien organisaatioiden osaamista Pohjois-Karjalan maaseudun kehittämisessä. Esimerkiksi Luonnonvarakeskuksen kotieläintuotannon tutkimustoimintaa ei Pohjois-Karjalassa ole ja hankeyhteistyön avulla hyödynnetään muualla Suomessa olevaa osaamista.

Ensimmäiset päätökset marraskuussa

Hakemusten käsittely ELY-keskuksissa on alkanut ja ensimmäiset hankepäätökset tehdään marraskuun 2019 aikana. Tukipäätöksien tekemiseen kohdennetaan n. 2 m€.

Pohjois-Karjalan ELY-keskus on tehnyt päätöksen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman hanke- ja yritystukien valintajaksoista vuodelle 2020

Maaseuturahaston yritys- ja kehittämishankkeiden haku on jatkuva, mutta Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen vuosien 2014 - 2020 myöntövaltuudesta myönnettävää tukea koskevat hakemukset ratkaistaan valintajaksoittain. Yllä olevat tiedot koskevat siis 31.10.2019 päättyneen jakson hankehakemuksia. Seuraava valintajakso päättyy 31.3.2020.

ELY-keskuksen päätös valintajaksoista löytyy tästä linkistä (pdf).

Lisätietoja:
Yksikön päällikkö Pekka Tahvanainen, puh. 0295 026 107, pekka.tahvanainen(at)ely-keskus.fi

Johtava asiantuntija Timo Tanskanen, puh. 02950 26170, timo.tanskanen(at)ely-keskus.fi

Maaseudun kehittämisen asiantuntija Terho Sirviö, puh. 0295 026 103, terho.sirvio(at)ely-keskus.fi


Päivitetty