Maaseudun yritysrahoitus

Maaseudun yritystukien näkökulmasta 95 prosenttia Suomen pinta-alasta on maaseutua. Uuden kaupunki-maaseutuluokituksen perusteella Suomen yrityksistä noin 30 prosenttia sijaitsee maaseudulla. Maaseudun yritystuet tarjoavat mahdollisuuksia monenlaisille yrityksille, aloittaville ja laajentaville, toimintansa kehittämiseen ja uudistamiseen. Maaseudun yritystukia voit hakea, vaikka et harjoittaisikaan maataloutta yritystoimintasi lisäksi. Yritysten perustamista ja investointeja tuetaan, jotta maaseudulle syntyisi lisää yritystoimintaa ja työpaikkoja ja sitä kautta elinvoimaa maaseudulle. Tuki ei kuitenkaan saa vääristää kilpailua.

Yritystukea haetaan ELY-keskukselta tai paikalliselta Leader-toimintaryhmältä. Hakija voi ottaa yhteyttä kumpaan tahansa toimijaan päästäkseen asiassa eteenpäin. Maaseudun yritystoimintaa tuetaan EU:n maaseuturahastosta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014-2020 kautta.

TIETOA ALUEELTA

Maaseudun yritystuet -Etelä-Pohjanmaa

Yritystukia voi hakea jatkuvasti, tukihakemukset kuitenkin arvioidaan ja ratkaistaan tukijaksoittain (valintajaksot) ELY-keskukseen jätettyjen hakemusten osalta.  Käytössä ovat valtakunnalliset, toimenpidekohtaiset valintakriteerit, jotka ovat löydettävissä sekä valtakunnallisesta ohjelmasta www.maaseutu.fi sekä Etelä-Pohjanmaan alueellisesta maaseudun kehittämissuunnitelmasta www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa. Kukin ELY-keskus alueellaan huolehtii hankkeiden valintamenettelystä ja pisteytyksestä. Valintajaksoja on neljä vuodessa ja ne päättyvät tammi-, huhti-, heinä- ja lokakuun lopussa.

Etelä-Pohjanmaan maaseuturahaston yritystukien linjaukset löytyvät täältä (pdf)

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen yritysten rahoitusmahdollisuuksiin voit tutustua Uutisjyvät lehden yrittäjyyden teemanumerossa, joka sisältää myös esimerkkejä maaseuturahastososta rahoitetuista kohteista.


Päivitetty
Tulosta Tulosta
Jaa