› Takaisin graafiseen esitykseen

Tiedotteet

Joukkoliikenteeseen liittyvät tiedotteet on suunnattu pääsääntöisesti liikenteenharjoittajille ja/tai kunnille.

Joukkoliikenteen informaatiopalvelut

Liikenneviraston tehtävänä on koota ja julkaista paikkansapitävät tiedot kaikista joukkoliikenteen reiteistä ja aikatauluista valtakunnallisesti. Liikenteenharjoittajat ja toimivaltaiset joukkoliikenneviranomaiset ovat velvollisia toimittamaan tiedot Liikennevirastoon Joukkoliikennelain 57§ nojalla. Tietoja käytetään mm. palvelutason määrittelyssä ja suunnittelussa, matkustajainformaatiopalveluissa sekä seurannassa ja tilastoinnissa. Tiedot julkaistaan avoimena datana.

Liikennevirasto pyrkii edistämään eri toimijoiden innovatiivisten ja laadukkaiden informaatiopalveluiden kehittämistä. Liikennevirasto tarjoaa myös perustason valtakunnallisen kaikki joukkoliikennemuodot kattavan reittiopaspalvelun www.matka.fi. Palveluun ei ole vielä saatu mukaan koko valtakunnan kaikkia reittejä mutta viraston tavoitteena on saada palvelu mahdollisimman kattavaksi vuoden 2016 aikana.

Reitti- ja aikataulutiedon toimittaminen

  1. Reitti- ja aikataulutiedot toimitetaan Liikennevirastolle sähköisesti valtakunnalliseen koontitietokantaan joko
  2. Tallentakaa tiedostot palvelimellenne, josta Matka.fi:n tekninen operaattori hakee ne FTP- tai HTTP-protokollalla. Waltti-kaupungit voivat ilmoittaa, haetaanko tiedot Waltti-järjestelmästä.
  3. Ottakaa yhteyttä Matka.fi:n tekniseen operaattoriin sopiaksenne tiedon toimittamisen yksityiskohdista. Voitte ottaa yhteyttä käyttämällä palautelomaketta.

Näytä lisää valtakunnallista tietoa Minimoi

Sivuilta löytyy tiedotteita mm. matkustajalaskennoista, tarjouskilpailuista jne. Aluekohtaiset tiedotteet löytyvät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kohdasta halutun alueen.

TIETOA ALUEELTA

Tiedotteet - Kaakkois-Suomi

31.1.2018

Tiedote ELY-keskuksen ostoliikenteen liikennöinnistä 2.2.2018
(tilanne 31.1.2018)

Kaakkos-Suomen ELY-keskuksen hankkimassa liikenteessä on muutoksia perjantaina 2.2.2018
Tästä linkistä löytyy tietoa ajettavista ja ajamatta jäävistä sopimusliikenteistä. (pdf; 8,4 kt)
 

29.1.2018

Tiedote liikennöitsijöille matkustajalaskentapalvelusta

Tiedote hankintasopimusten ja siirtymäajan liikennöintisopimusten mukaisista matkustajalaskennoista 5.2.-18.2.2018 - Talvi-2018 (pdf, 10 kt)


11.12.2017

Imatra-Joutseno-Lappeenranta –liikenteen aikatauluissa tapahtuu muutoksia 1.1.2018 alkaen

Aamuyhteys Lappeenrannasta Imatralle seitsemäksi siirtyy Imatra-Joutseno-Lappeenranta -välin runkoliikenteeseen. Näin tapahtuu myös Imatralta klo 17 jälkeen Lappeenrantaan lähtevälle yhteydelle.

Liikenteen aikataulut 1.1.2018 alkaen löytyvät tästä.

Liikenteessä käytössä olevat lipputuotteet löytyvät tästä.

Lisätietoja antaa tarvittaessa
joukkoliikennevastaava Ulla Marjamaa puh. 0295 029 348


2.11.2017

Kouvolan ja Kotkan välillä on aamulla uusia bussivuoroja

Uudet vuorot yhdessä muiden bussi- ja junavuorojen kanssa tähtää nopeampiin erityisesti työ- ja opiskelumatkustusta tukeviin joukkoliikenneyhteyksiin Kymenlaakson kaupunkien välille.

Uusien yhteysvuorojen reittiä on selkeytetty aiemmasta tarjonnasta ja pysähtymispaikkoja vähennetty huomattavasti, jotta kaupunkien välinen matka-aika saadaan mahdollisimman lyhyeksi kuitenkin huomioiden keskeiset pysäkit tai liityntäliikenteen kannalta merkitykselliset pysäkit. Aamuvuoro Kouvolasta Kotkaan parantaa myös Kotkan sisäisiä aamuyhteyksiä esimerkiksi Karhulasta Kotkansaarelle. Tästä linkistä löytyvät uusien yhteysvuorojen aikataulut ja reittikartta.

Uusissa aamuvuoroissa on käytössä vyöhykkeisiin perustuva lippujen hinnoittelu (hinnat ja vyöhykkeet). Matkustaa voi myös Kotkan ja Kouvolan kaupungeilla käytössä olevilla Waltti-lipputuotteilla kuitenkin niin, että vain arvolipulla on mahdollista matkustaa kaupunkien välinen matka ja kausiliput ovat käytössä vain kaupunkien sisäisillä matkoilla. Myös Matkahuollon lipputuotteilla voi edelleen matkustaa. Vuorojen aikataulut mahdollistavat vaihdollisen yhteyden Haminaan ja Haminasta. Vaihto Rantahaassa Kotka-Hamina -liikenteeseen/-stä (Kotkan Linja 1 aikataulut), jonka pysäkit ovat Haminantien varressa.

Kotka-Kouvola -välillä liikennöitävät joukkoliikennevuorot on kerätty tästä linkistä löytyvään taulukkoon (tilanne 28.3.2018). Tarkempia tietoja näiden vuorojen aikatauluista ja lippujen hinnoista löytyy VR:n ja Oy Matkahuolto Ab:n sivuilta ja/tai liikennöitsijöiden omilta sivuilta. Muutokset ovat mahdollisia.

Tarvittaessa lisätietoja antaa
joukkoliikennevastaava Ulla Marjamaa puh. 0295 029 348


2.10.2017

Bussiliikenteen liikennöinti juhlapyhien aikana

sopimuskaudella 2017-18 (pdf, 97 kt)


Virojoki-Klamila-Hamina –liikenteessä tapahtuu muutoksia 16.8.2016 alkaen

Virolahdelta Klamilan kautta Haminaan ajettavassa työmatka- ja opiskeluliikenteessä tapahtuu matkalippuja koskevia muutoksia 16.8.2016 alkaen. Muutos johtuu siitä, että näissä vuoroissa on käytössä uusi lippujärjestelmä Waltti.

Tarkemmin asiasta löytyy tietoa tästä.

Tarvittaessa lisätietoja antaa:
Joukkoliikennevastaava Ulla Marjamaa, puh.0295 029 348


Päivitetty