Waltti

Waltti on joukkoliikenteen matkakortti, joka perustuu vyöhykepohjaiseen hinnoitteluun. Waltti on tällä hetkellä käytössä seuraavasti:

Pitkämatkainen Waltti-liikenne

Pohjois-Savon ELY-keskuksen järjestämä maaseutuliikenne Iisalmen, Kuopion, Mikkelin ja Joensuun seuduilla:

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen järjestämä Kajaanin seutuliikenne Kainuun alueella:

Keski-Suomen ELY-keskuksen liikenne yhteysvälillä Jyväskylä-Hankasalmi.

Aikataulut:

Vyöhykkeet ja lippujen hinnat:

Kaupunkiseutujen paikallisliikenne

Kaupunkien paikallisliikenteen aikataulutiedot ovat ao. kaupunkien joukkoliikennesivuilla

Matka.fi -palvelu

Matka.fi -palvelun reittioppaasta voi hakea kaikkia joukkoliikenteen aikatauluja lukuun ottamatta kaupunkien paikallisliikennettä. Palvelu on Liikenneviraston ylläpitämä:

Muu kuin Waltti-liikenne

Muun kuin Waltti-kaukoliikenteen aikataulut löytyvät Matkahuollon aikataulupalvelusta ja liikenteenharjoittajien omilta internet-sivuilta.

Kuntien sisäisten muiden kuin Waltti-liikenteiden, koulukuljetusten ja asiointivuorojen aikataulut löytyvät kuntien internet-sivuilta.

TIETOA ALUEELTA

Matkustaminen ELY-keskuksen Waltti-lipuilla päättyy Jyväskylän ja Hankasalmen välisessä liikenteessä 1.6.2018 alkaen.

Muutos ei koske Jyväskylän kaupungin Waltti-lippuja, niillä matkustaminen jatkuu entisellään yhteysvälillä Jyväskylä-Lievestuore.

TIEDOTE 17.4.2018
 

WALTTI - Keski-Suomi

Waltti otettiin käyttöön Hankasalmi-Jyväskylä yhteysvälillä Keski-Suomen ELY-keskuksen kilpailuttamassa liikenteessä 1.6.2015 alkaen.

Uudessa järjestelmässä lippujen hinnoittelu muuttuu vyöhykepohjaiseksi eli hinta riippuu siitä, monellako vyöhykkeellä matkustaja liikkuu. Kilometripohjaisesta hinnoittelusta luovutaan.

Waltti-korteille ladattavista tuotteista on käytössä kausilippu ja arvolippu. Kausilippu oikeuttaa matkustamaan rajattoman määrän matkoja 30 päivän aikana ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen. Hankasalmi - Jyväskylä välillä kausilipun hinta on 119 euroa.

Kausilippu korvaa nykyisen seutulipun. Uutena lipputuotteena otetaan käyttöön arvolippu, johon voi ladata haluamansa summan rahaa aina 200 euroon saakka. Arvolipulla matkustaminen on edullisempaa kuin kertamaksulla.

Waltti-järjestelmän kertaliput poikkeavat hiukan entisistä hinnoista. Uudistus tuo muutoksia myös ikäryhmiin. Alle 7-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi ja lasten ikäryhmä on 7-16 -vuotiaat.

Toisen asteen opiskelijat Kelan tukeman lippunsa Waltti-korttipohjalle.

Waltti-matkakortin voi hankkia ja ladata Jyväskylän kaupungin Linkki-palvelupisteestä (Asemakatu 7, Jyväskylä), joka toimii myös ELY-keskuksen palvelupisteenä. Myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana voi Waltti -matkakortin tilata ja ladata myös netistä waltti.fi:n kautta. Verkossa ostettu kortti tulee postissa kotiin. Lisämatkojen lataus onnistuu myös linja-autoissa. Waltti-kortin latauksesta peritään palvelumaksu.  Matkakeskuksessa Waltti-kortin lataaminen ei ole mahdollista.  Linkki -palvelupisteessä opastetaan kaikissa joukkoliikenteen käyttöön liittyvissä asioissa.

Hankasalmi-Jyväskylä -välillä liikennöi Savonlinja Oy, PL 400, 50101 Mikkeli.
Vaihde 020 141 5500, avoinna ma - pe klo 8.15 - 16.15. Asiakaspalvelu ja palautteet: asiakaspalvelu@savonlinjat.fi.

Em. Waltti-liikenteen ajantasaisia aikataulutietoja löytyy Jyväskylän kaupungin joukkoliikennesivustolta tai liikenteenharjoittajan aikataulusivuilta.

Yleisiä kysymyksiä Waltista

Kela-koulumatkatukilippu  
 - Waltti-koulumatkalippujen ostotodistus

 


Päivitetty