› Takaisin graafiseen esitykseen

Kuvituskuva

Ajankohtaista

  • ELY-keskusten ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueet myöntävät ympäristöministeriön hallinnonalan sekä maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan harkinnanvaraisia valtionavustuksia. Vuonna 2019 myönnettävien avustusten hakuaika on 24.10. - 30.11.2018. Lue lisää

ELY-keskusten tehtävänä on alueellinen ympäristön tilan seuranta, ympäristönsuojelu, luonnonsuojelu, alueiden käytön ja rakentamisen ohjaus, kulttuuriympäristön hoito sekä vesivarojen käyttö ja hoito. Ympäristönsuojelu- ja vesilain mukaisia ympäristölupa-asioita hoitavat aluehallintovirastot ja valvontaa ELY-keskukset.

Ympäristö- ja luonnonvaratehtäviä hoidetaan 13 ELY-keskuksessa. Satakuntaa koskevat ympäristöasiat hoidetaan Varsinais-Suomen ELY-keskuksessa ja Pohjanmaata ja Keski-Pohjanmaata koskevat ympäristöasiat Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksessa.

ELY-keskusten tuottama ympäristötieto on pääosin julkaistu ympäristöhallinnon yhteisessä ymparisto.fi-verkkopalvelussa. "Alueellista ympäristötietoa" -osioon on koottu ELY-keskuksittain kaikki ymparisto.fi ‑sivustolla oleva alueellinen ympäristötieto:

TIETOA ALUEELTA

Ympäristö - Uusimaa

Uudenmaan ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen tehtävät:

  • Kuntien maankäytön ja rakentamisen ohjaus
  • Luonnon monimuotoisuuden suojelu
  • Ympäristönsuojelu (maa, vesi, ilma)
  • Vesivarojen käyttö ja hoito
  • Ympäristörakentaminen

Valtakunnallisena tehtävänä Uudenmaan  ELYllä on toimia meluntorjunnan asiantuntijana.


Päivitetty

ALUEELLISET LINKIT

Yllä olevan valtakunnallisen tiedon lisäksi asiasta ei ole täydentävää tietoa valitulta alueelta.